#25dagemodensomhed

Play

Coop satte lys og lyd på ensomheden

Kunde: Coop

Resultater:

  • 52% af målgruppen syntes bedre om Coop efter indsatsen.
  • 59% være mere opmærksomme på, at der er mange, der føler sig mere ensomme i julen.
  • 53% vil nu fortælle andre om det, hvis de selv føler sig ensomme.

Vinder af: 

  • Rambukken 2023, Public relation
  • Rambukken 2023, Not for profit

Nomineret til:

  • Rambukken 2023, Indsigt

Ensomhed er et alvorligt problem i vores samfund og rammer både børn, unge, voksne og ældre.

I 2022 dedikerede Coop sin store julekampagne til kampen mod ensomhed. En af Coops grundlæggende værdier er nemlig, at vi sammen kan mere end hver for sig. Med fællesskab i sit DNA var derfor Coop en troværdig ambassadør, der ville være med til at bevidstgøre danskerne om ensomhedens omfang og alvor, gøre op med fordomme og bryde tabuet.

 

I julen tæller vi ikke alle ned til det samme

Er man ensom, kan julen være noget, der bare skal overstås. I et tæt samarbejde med OMD og Folkebevægelsen mod Ensomhed skabte vi et særligt kalenderlys med 25 dage. Ved at tilføje et ekstra tal fik vi symboliseret, at ikke alle tæller ned til det samme i julen og dermed sat samtaler i gang. For hvert solgt kalenderlys donerede Coop 10 kr. til Folkebevægelsen mod Ensomhed.

 

Om at få sagt alt det svære

Rasmus Seebach var en vigtig ambassadør i kampagnen. Han skrev og donerede sangen ”SIG DU SER MIG”, hvor han sætter ord på den svære følelse af ensomhed og opfordrer os alle til at se hinanden, tænde et lys og støtte den gode sag. I vores kampagnefilm var vi tro mod indsigterne om, at ensomhed kan ramme alle, og at man som ensom kan føle sig helt usynlig. Kalenderlyset, sangen og filmene blev samlet under hashtagget #25dagemodensomhed.

 

Masser af opmærksomhed …

En effektiv PR-strategi resulterede i 24% flere medieklip om ensomhed i landsdækkende medier end samme periode året før. Alene Politiken bragte 50 artikler, og til nytår blev vores indsats mod ensomhed udvalgt som en af årets vigtigste fortællinger af Politikens chefredaktør. Vores kamp mod ensomhed kom også i Go’Morgen Danmark, som fulgte op med indslag i TV2. Presseværdien af PR-indsatsen blev uvildigt vurderet af et PR-bureau til 18 mio. kr.

 

Play

… og masser af handling

Modige influencere gik forrest og fortalte om deres egen ensomhed, og på de sociale medier gik kampagnen viralt og aktiverede tusindvis af danskere, der tog initiativ til at være med til at bekæmpe ensomhed. Anders Hemmingsen dedikerede sin profil i to dage til kampen mod ensomhed, og tusinder skrev ind for at være med til at gøre en forskel. Rasmus Seebachs sang blev streamet mere end 3 mio. gange i julen, og på tv, bio, YouTube, Spotify og sociale medier fulgte vi omtalen op med vores film, der understregede ensomhedens mange perspektiver.

Coops egne kanaler kom strategisk i spil, efterhånden som kampagnen udfoldede sig på landsdækkende og betalte medier. Kampagnesitet 25dagemodensomhed.dk var omdrejningspunktet for kampagnen og bød også på fakta om ensomhed. Ud over at rykke ved danskernes kendskab til og forståelse af ensomhed blev kampagnen også den bedste julekampagne for Coop i 4 år.

 

Play

Mere af vores arbejde

Coop

Bagel-splaining

Ved hjælp af geosegmentering, en overdimensioneret bagel, en lodløs lodtrækning og en fiktiv medarbejder, fik vi andelen af bonuskøb i Coops butikker til at stige med 24,5% i forhold til samme periode sidste år.

SuperBrugsen Kvickly

Frugt & Grønt…gult, blåt og rødt

Med fuld skrue på indtryk og farver, satte vi den vigtigste afdeling i en dagligvarebutik, i det bedste lys.