Scan & Betal

Play

Scan&Betal

Kunde: Coop
Resultater:

  • Kampagnen havde en ROI på 2,7.
  • Scan & Betal’-transaktioner på tværs af Coops butikker fik en stigning 185% – fra knap 1,4% til 4%.
  • I kampagneperioden nåede Kvickly deres årsmålsætning, med en stigning på 35%.
  • Kampagnens ’hero’-film fik en score på hele 78 ud af 100, hvor den danske normal ligger på 50.
  • Filmen er kommet i Top-20 over de bedste reklamefilm i Danmark. 

 

 

Lige meget hvordan man vender og drejer det, så er det sjældent sjovt at stå i kø. Derfor skulle man tro, at Scan&Betal ville ligge lige til højrebenet for Coops kunder.

Men ak, mennesket er et vanedyr - også når det kommer til langsommelige indkøbsture. Der var ikke nok der brugte Scan&Betal.

De, som allerede havde samlet mod til at scanne og betale deres varer via mobilen, var vilde med Scan&Betal. Nu skulle vi have alle andre til at give Scan&Betal et skud. 

 

Man kan ikke tale ens til alle

Da målgruppen var bred – de indkøbsansvarlige mellem 20-60 år – var det tydeligt, at man ikke kunne tale ens over hele linjen. Det ville kræve en differentieret strategi at vise dem, hvor nemt det egentligt var.

Og det var det vi satte os for at gøre. Vi skulle vise, at Scan&Betal kunne gøre hverdagen mindre besværlig…på en sjov måde. Én ting var sikkert, kedelige tutorials gør sjældent livet lettere og sjovere.

Det er meget arbejde at få noget til at se nemt ud

Først aktiverede vi Coops store netværk af potentielle ambassadører: medarbejderne. Ved hjælp af interne konkurrencer kunne vi vise, at alle – uanset alder – kunne bruge Scan&Betal. Vi byggede en Scan&Betal forhindringsbane, hvor man kunne dyste med kollegaer om hvem der klarede indkøbet hurtigst uden først at skulle stå i kø ved kassen. Med en opfordring til at klare det hurtigere end deres kollegaer. 

Nu havde vi styr på egne rækker – så manglede vi “bare” resten af danskerne.

Det kreative team havde allerede trippet let og elegant over ideen om tunge læringsvideoer. Der skulle noget underholdende til, for at vise danskerne hvordan indkøbsturen kunne blive en ubesværet del af deres hverdag med Scan&Betal. En “hero”-film. Og ikke mange ting er mere ubesværet, end dans.

Til filmen engagerede vi instruktøren Peter Harton, kendt fra Rytteriet, som har en medlevende evne til at få hverdagens små finurligheder frem i billedet. Og som altid er castingen vigtig. Vi skulle finde en hovedperson, der ikke ville skille sig for meget ud i gadebilledet og lignede typen, der kan Excel-programmet til fingerspidserne, men med dans i hofterne. Og nu skulle vi bare lade rytmerne gøre deres arbejde!

Vores hovedpersons ubesværede dans og scan til tonerne af ”Yessir, I Can Boogie” blev vist på tværs af platforme – på TV, internettet, apps og SoMe. Og nu var det tydeligt for alle, at med Scan&Betal kan alle handle i deres eget tempo. Og til deres egen rytme.